Civist never passes on data of its customers or their supporters without being asked - neither in return for payment, benefits or other services.  A transfer to advertisers for marketing or public relations and use for profiling purposes is 100% excluded.

Some exceptions, however, make the transfer of data to third parties indispensable or cannot be prevented by Civist. These exceptions are:

• Transferring data to sub-service providers that we listed in our privacy policy or documentation. The transfer is necessary to fulfil the promised services and provide the Civist software's expected functionalities.
  • Legal provisions and regulations make the transfer of data to state institutions indispensable and cannot be avoided.
  • The transfer of data is indispensable for combating criminal acts or for criminal prosecution through misuse of the Civist plugin for criminal acts to relevant state institutions (e.g. someone calls for illegal actions in a petition, such as murder).

Do you have questions about data protection? You can contact our data protection officer at any time:

Civist GmbH

Data Protection Officer

Scharnhorststr. 24

10115 Berlin

datenschutz@civist.com (English: privacy@civist.com)

––––– DE ––––––

Civist gibt niemals Daten ihrer Kund*innen oder deren Supporter*innen ungefragt - weder gegen Entgelt, Leistungen oder andere Services - weiter. Eine Weitergabe an Werbetreibende zum Zwecke des Marketing oder für Public Relations als auch eine Verwendung zum Zwecke des Profiling ist zu 100 % ausgeschlossen.

Es gibt jedoch Ausnahmen die eine Übertragung von Daten an Dritte unabdingbar machen oder durch Civist nicht verhindert werden können. Diese Ausnahmen sind:

• Die Weitergabe von Daten an Sub-Dienstleister, welche in der Datenschutzerklärung oder in unserer Dokumentation aufgeführt sind. Die Weitergabe ist zur Erfüllung der zugesicherten Leistungen und zur Bereitstellung der erwarteten Funktionalitäten der Civist-Software notwendig.
  • Gesetzliche Bestimmungen und Regulierungen machen eine Datenweitergabe an staatliche Institutionen unabdingbar und kann nicht abgewendet werden.
  • Die Datenweitergabe ist zur Bekämpfung von kriminellen Handlungen bzw. zur Strafverfolgung durch Missbrauch des Civist-Plugins für strafrechtlich relevante Handlungen an entsprechende staatliche Institutionen unabdingbar (z. B. jemand ruft in einer Petition zu Straftaten auf, wie z. B. zum Mord)

Hast du Fragen zum Datenschutz? Du kannst dich jederzeit an unseren Datenschutzbeauftragten wenden:

Civist GmbH

Datenschutzbeauftragter

Scharnhorststr. 24

10115 Berlin

datenschutz@civist.com (English: privacy@civist.com)